Register Adviseur Schuldhulpverlening

Informatiepakket aanvragen
Direct inschrijven

Specificaties

Alles op een rij

Ca. 5 weken
1 keer per week

In totaal 5 klassikale lessen van 09:30 - 16:30.

n.v.t.

n.v.t.

Dynahouse, Perkinsbaan 11, 3439 ND Nieuwegein
€2595

De kosten van deze opleiding zijn €2595
Inbegrepen zijn boeken, alle materialen, presentaties, documentatie, syllabus, digitale leeromgeving en bij live lessen koffie, thee, water, soep en broodjesbuffet.

Examenkosten worden apart in rekening gebracht. Kosten SHV I: theorie examen en praktijk-assessment: € 548,-

Kosten overige modules SHV II en SVH III:
€ 299,- per module.

Meer informatie?

Vraag het informatiepakket aan

Dit wordt geheel gratis naar je opgestuurd.

Informatiepakket aanvragen

Hulp nodig? 

Wij helpen je

Kom in contact

Startdata

Schrijf je nu in

13 april 2023 Direct aanmelden

Register Adviseur Schuldhulpverlening

Onze opleiding Register Adviseur Schuldhulpverlening is de eerste integrale opleiding in Nederland op het vakgebied Duurzame Inzetbaarheid met een focus op praktische toepasbaarheid voor de schuldsanering voor de specifieke doelgroep medewerkers en werkgevers.

We plaatsen schuldhulpverlening in een kader waarbij Duurzame Inzetbaarheid op het gebied van werk en samenleving een grote rol speelt.

Toekomstbestendig blijven brengt voortdurend veranderingen met zich mee. We leiden onze studenten zo op dat ze creatief blijven en dankzij een waardevolle bagage aan kennis, vaardigheden en tools kunnen excelleren.

Leerprofiel

De opleiding heeft als doel jou op te leiden tot een expert die overtuigingskracht kan leggen in het tot stand brengen en een schuldsanering, haalbare doelen stelt met de schuldenaar en zorgdraagt voor vitale mensen.

 • Je bent gesprekpartner voor verzuimspecialisten, Arboartsen en werkgevers- en medewerkersorganisaties. Je bent in staat een strategisch, tactisch en uitvoerbaar beleid op het gebied van Schuldhulpverlening binnen de Duurzame Inzetbaarheid voor organisaties neer te zetten. Jij wordt de ‘specialist’ die overzicht houdt op schuldenpreventie en het oplossen van schulden voor medewerkers en ondernemers.
 • Jij weet leidinggevenden en/of managementteams te bewegen om daadwerkelijk te investeren in het oplossen van schuldproblemen én de preventie. Je kunt precies uitleggen wat medewerkers met schulden een organisatie kosten en hoe dat op te lossen, waarbij je inzoomt op de (kritische) succesfactoren.
 • Je weet hoe je een preventiebeleid neer kan zetten, waar de prioriteiten te leggen en hoe je met medewerkers in gesprek kunt gaan. Je kunt een beleid neerzetten waardoor medewerkers met schulden zich uit zichzelf zullen melden. Jij voegt waarde toe.

Thema’s
De opleiding is opgebouwd uit een aantal thema’s. Deze centrale thema’s zijn nauw verbonden met het hoofdthema: Duurzame Inzetbaarheid. Gedurende de thema’s wordt er ingezoomd op diverse betekenissen.

 • Proces van schuldhulpverlening
 • Problematische schulden en wetgeving
 • Omgeving Schulphulpverlener
 • Stress, druk, vitaliteit
 • Gericht adviseren en veranderingsbereidheid
 • Financiële berekeningen
 • Saneringskredieten
 • Onderhandeling met schuldeisers
 • Preventiebeleid
 • Goed werkgeverschap

Register Schuldhulpverlener
Met deze opleiding doe je kennis op van de processen binnen het vakgebied schuldhulpverlening, zodat je als schuldhulpverlener aan de slag kunt. De opleiding voldoet aan de kwaliteitseisen conform de NEN 8048. Daarmee is deze opleiding tevens een zeer praktijkgerichte voorbereiding op de landelijke examens Persoonscertificering Schuldhulpverlening Module SHV I, SHV II en SHV III van Kiwa Nederland. Je besluit zelf of je deelneemt aan de NEN 8048-examens. Wanneer je het examen SHV I, II of III met succes hebt afgelegd, word je ingeschreven in het register Schuldhulpverlener van Kiwa Nederland B.V. Hiermee toon je je vakbekwaamheid als schuldhulpverlener aan en kun je jezelf als professional onderscheiden.

Direct inschrijven
Schrijf je hieronder direct in. De eerstvolgende opleiding start op april 2023.

Informatiepakket aanvragen
Direct inschrijven