Opleiding adviseur duurzame inzetbaarheid

Op zoek naar een opleiding adviseur duurzaam inzetbaarheid? Dan ben je bij NIDI bedrijfsopleidingen aan het goede adres. Je leert op tactisch niveau een uitgebreid stappenplan te maken, waarbij je onder andere gebruik maakt van de scorecard duurzame inzetbaarheid. Ben je benieuwd naar deze opleiding? Vraag dan rechts op onze website een vrijblijvend informatiepakket aan.

Leerprofiel

Het belang van de opleiding adviseur duurzame inzetbaarheid is dat je leert denken vanuit verschillende invalshoeken. Je dient deze invalshoeken vervolgens te combineren met adequate kennis op het gebied van Employee Benefits en Duurzame Inzetbaarheid. Na afronding van deze cursus kun je jezelf een professioneel inzetbaarheidsadviseur noemen: het hoogst haalbare niveau binnen dit vakgebied.

De Leerdoelen – Opleiding duurzame inzetbaarheid

  • Het kunnen herleiden en problematiseren van de adviesvraag in de termen van Duurzame Inzetbaarheid;
  • Het creëren van “eigenaarschap”;
  • Het bepalen en uitvoeren van toepasbare en geschikte KPI’sen scorecards;
  • Herkennen van potentiële risico’s op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid;
  • Het maken van praktisch haalbare aanbevelingen voor jouw organisatie, waarbij aandacht besteed is aan het implementatietraject;
  • Het formuleren van een Duurzaam Inzetbaarheidsplan op strategisch niveau voor jouw organisatie.
  • Het functioneren als een stevige gesprekspartner voor leidinggevende en directie, met daarbij een overstijgende kijk op organisatievraagstukken en financiële afwegingen;
Duurzame inzetbaarheid opleiding

Voorkennis en doelgroep

Om deel te mogen nemen moet je beschikken over minstens drie jaar werkervaring.
Het niveau van de opleiding is HBO+. Voor bedrijfsadviseurs, HR professionals, beleidsmanagers en salarisprofessionals. Ook geschikt voor arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen en casemanagers. Daarbij is een belangrijke voorwaarde dat er enthousiasme is voor het vak duurzame inzetbaarheid en interesse in gezondheid, mens en arbeid.

Afronding

De afronding van de opleiding wordt gedaan door middel van een examen. Het examen bestaat uit een business case die je schrijft voor je eigen organisatie of voor één van je klanten. Het is belangrijk dat je na alles wat je hebt geleerd in de les, de vertaling kunt maken naar de praktijk. Na de schriftelijke beoordeling dient het rapport middels een mondeling examen toegelicht te worden wat vervolgens door de examencommissie wordt beoordeelt. Vragen? Neem contact met ons op!

Volg je ons al op Facebook?